ام يوسف
عدد المساهمات : 18 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 13/02/2010
| موضوع: طريقة عمل الكشري المصري الأربعاء فبراير 17, 2010 6:16 pm | |
| المقادير
1 كوب أرز مصري 1 كوب مكرونة صغيرة 1 كوب عدس حب 3 بصلات 1 ملعقة صغيرة ملح 1 حبة طماطم كبيرة 2 ملعقة كبيرة زيت 2 فص ثوم 3 ملاعق خل
طريقة الطبخ
تحضر الصلصة بالثوم المدقوق والطماطم المقطعة قطع صغيرة ثم تقلب مع الثوم في الزيت مع إضافة الخل ويقلب الجميع لمدة 10 دقائق ثم يرفع عن النار . اسلقي الأرز مع نصف ملعقة صغيرة ملح ( الماء يكون ارتفاعه 2 سم عن سطح الأرز تقريبا. خفضي حرارة النار ويترك حتى ينضج وتسلق المكرونة بنفس الطريقة . يساق العدس في 2 كوب من الماء ويترك الجميع إلي إن ينضج كلا علي حدة , قطعي البصل شرائح وضعيه في المقلاة حتى يصبح لونه ذهبي غامق ثم يفي من الزيت وبعد نضج الجميع يصفي من الماء ثم يوضع العدس ثم الأرز ثم المكرونة ثم تضاف الصلصة ثم البصل المحمر علي الوجه .
وبالهنا والشفا ام يوسف | |
|
احمد المصرى مشرف االمنتدى الاسلامى
عدد المساهمات : 61 السٌّمعَة : 3 تاريخ التسجيل : 13/02/2010 العمر : 39
| موضوع: رد: طريقة عمل الكشري المصري الخميس فبراير 18, 2010 6:38 am | |
| مشكور اختى ام يوسف بجد بجد تسلم ايدك بس بقولك هو النهاردة مفيش لحمة عندكم ولا اية عملين كشرى بس من غير لحمة ابقى اعزمينا فى اليوم اللى فى لحمة وجزاكى الله خيرا | |
|